Valg av fugemasse

Fugemasse er ofte den svakeste delen av et gulv, tradisjonellt sett. I mange år har man brukt sementbaserte fugemasser i fargene lys grå, grå og koksgrå. Dette er det imidlertid slutt på og man kan nå endelig velge mellom flere typer fugemasser.

Sementbasert fugemasse fra Laticrete i dag (Permacolour) er kevlarforsterket og vil derfor holde bedre enn en tradisjonell sementbasert fugemasse uten denne tilsetningen. Man har også muligheten til å velge mellom over 40 forskjellige farger i denne fugen.

Vi anbefaler imidlertid alltid å bruke en epoxyforsterket fugemasse ved navn SpectraLock Pro Premium Grout, der det ikke er fare for stigende fukt fra underlaget. Denne fugemassen har enormt mange fordeler satt opp mot en sementbasert fugemasse. En slik fugemasse vil gi fordeler som: fargeresistens – fugen vil ikke misfarges over tid, null vannoppsug, meget forenklet vedlikehold, finere overflate. I tillegg kommer denne fugemassen i mer enn 40 farger. Fugemassen er en innvestering man får igjen for over tid og er generelt sett en god masse til å fuge fliser.

Mange håndverkere er i dag er redde for å bruke en epoxyforsterket fugemasse fordi denne typen fugemasse tradisjonelt har vært meget vanskelig å jobbe med. Når Laticrete lanserte sin SpectraLock var dette ikke lenger tilfellet. Fugemassen er nå enkel å blande, samt at den holder omtrent samme konsistens som en vanlig sementbasert fugemasse, og dermed tilnærmet lik å påføre. Massen er meget god egnet til fuging av fliser. Det er og lett å tilpasse denne fugemassens konsistens da man kan holde igjen inntil 10 % av den fargede sanden. Vaskingen av denne typen fugemasse er også enkel dersom man forholder seg til fremgangsmåten som er forklart. Man vasker over to ganger. 1. gang med Initial Wash, og 2. gang med Final Wash. (vaskemidlene følger med). Dersom man vasker 1-2 m2 om gangen og tørker dette området med et tørkepapir etterpå, vil man etter to vask ha et perfekt resultat, og det vil ikke ligge igjen noen slør på flisene.

icon