Valg av flislim

Det finnes i dag en verden av flislim. Her får du noen tips om hvilke lim som kan lønne seg å bruke i hvilke situasjoner.
For fliser i formatene 10×10 – 30×30 går det fint å bruke et normalt flislim som f.eks. Laticretes Multicrete Extra både til vegg og gulv.

Dersom man skal legge større fliser i formatene 30×60 og opp kan det lønne seg å bruke et lim som siger mindre. Dette gjør at man kan sette flisen på veggen uten at den vil begynne å synke under sin egen vekt. Det kan også være lurt å bruke dette limet på gulv da man på denne måten kan forhindre at flisen synker ned i limet og man får problemer med planeringen. Et godt lim som siger lite er Laticrete MultiMax. Dette er i tilegg et lettlim som trenger mindre tørr masse enn vanlige lim for å dekke de samme områdene.

Om man skal legge marmorfliser eller natursten generelt er det viktig å bruke et hvitt flislim. Dette fordi et grått flislim kan skape fargeforskjeller i stenen og gi et stygt resultat. Hvitt flislim vil ikke gjøre dette og stenen beholder sin farge. For hvit og grønn marmor må man imidlertid bruke spesialtilpassede lim. Dersom du skal legge denne typen marmor, spør betjeningen om hvilket lim du bør bruke.

Dersom man skal legge fliser i områder der det kan oppstå frost må man bruke et flislim som er laget for å tåle dette. Godt flislim til denne typen bruk er f.eks. 254 Platinum fra Laticrete

Når man legger glassmosaikk er dette gjerne mosaikk som er meget sensitiv for farge på limet, samtitid som den krever meget god vedheft. Laticrete har utviklet et ultrahvitt flislim som er laget kun for bruk på glassmosaikk. Dette limet heter Glass Tile Adhensive og vil gi det beste resultatet dersom man skal legge glasmosaikk.

icon