Hva er en kvalitetsflis?

En kvalitetsflis kan defineres på mange måter. Det finnes en skala fra 1-5 som sier noe om hvor mye slitasje en flis tåler før den vil få riper. En flis med slitestyrke 5 er en meget sterk flis som tåler mye før man får riper i den. Vannoppsuget i % sier også noe om hvor motstandsdyktig flisen er.

Kvalitetsfliser kan også defineres gjennom farger og kalibrering. En god flis skal være nøyaktig like stor i bredde og lengde som alle de andre flisene fra den samme produksjonen. Det skal heller ikke forekomme buing i flisen, altså at flisen er buet istedenfor flat i underkant. Det er imidlertid viktig å huske at en flis med samme navn, gjerne lages over flere produksjoner. Det produseres gjerne flere tusen kvadrat hver gang en flis produseres, og denne produksjonen kan ha en fargetone og en kalibrering. Neste produksjon igjen kan imidlertid vike fra den forrige og derfor være litt større/mindre og med en nyanseforskjell i fargen. Selv om disse forskjellene er minimale, er alle flispakker merket med en tono (farge) en kaliber (kalibreringen) og en produksjonsdato.

Vi anbefaler at du også ser mer om fliser på vår side om flislegging. Evt. også lese om tilbehør som avrettingsmasser og flislim.

icon