Frostsikre fliser

Dersom du skal legge fliser ute, eller på steder der det er fare for frost er det meget viktig å bruke fliser som tåler dette. Noen fliser tåler ikke frost og kan derfor sprekke opp om de blir utsatt for dette. Det er viktig at man velger fliser som har et så lavt vannoppsug at det ikke kommer vann inn i flisen som kan fryse til og skape sprekker.

Når man legger fliser som kan bli utsatt for frost må man også vurdere andre ting enn bare flisen i seg selv. Det er viktig å bruke frostsikker grunning, avrettingsmasse, membran og flislim. Alt dette brukt på riktig måte vil sørge for at dine utearealer holder år etter år uten å sprekke opp eller bli utsatt for andre problemer som alkalievandring e.l. som kan ødelegge fargene i flisene.

Hvordan man limer flisene er også meget viktig. Det må vektlegges god limdekning på baksiden av flisen, slik at vann ikke kan trenge inn i eventuelle hulrom og skape bom. Dette kan forsikres gjennom dobbeltliming, altså at man smører lim både på underlaget og på flisen. Ta også jevnlige stikkprøver der du tar opp igjen flisen etter at den er lagt, og sjekk at det er full dekning.

icon