Flislegging generelt

Det finnes mange måter å legge fliser på. Dette er stort sett en subjektiv sak der man selv vet hva man ønsker med tanke på mønster i flisene o.l. Fliser kan gjerne legges diagonalt, horisontalt, vertikalt, og forbandt i en bestemt andel av flisens lengde eller helt tilfeldig. I vår butikk og på våre inspirasjonssider kan du se forskjellige løsninger på dette.

Flislegging er et stort fag, og det er mye man kan si om emnet. Det finnes i dag utallige områder der man kan velge å bruke fliser, og alle disse områdene stiller litt forskjellige krav til hvordan flisene bør legges.

Vi anbefaler imidlertid alle å bruke en flislegger til arbeidet, om det så er fliser over kjøkkenbenken som skal legges, eller større arealer i baderom eller stue. Om du allikevel skulle ønske å legge flisene selv, kan det være lurt å benytte seg av forskjellig verktøy som gjør jobben enklere og gir et bedre resultat.

I mange år har den vanligste størrelsen på fliser vært 20x20cm, men denne trenden er nå på vei ut. Med erfaring fra hva våre kunder velger når de ser på fliser, kan vi si sikkert at tendensen er større og større fliser. Vi kan i dag tilby fliser opp til 2,4×1,2m, men ser at de mest brukte formatene er 30x30cm, 30x60cm og 60x60cm. Med større fliser kommer det også noen nye utfordringer forbundet med flisleggingen. Videre skal vi nevne noen gode teknikker å ta med seg dersom man legger små eller store fliser.

icon